Colònies a Santa Eugènia de Nerellà

Dates: 22, 23 i 24 de maig. 

Grups: Cicle Mitjà i Cicle Supeior.

 

Aquest any hem anat de colònies els nens i nenes de Cicle Mitjà i Superior junts.
Hem anat a Santa Eugènia de Nerellà, a prop de Bellver de Cerdanya, a la casa de colònies La Ridolaina.

Amb les colònies volem:

  • Conviure amb els companys uns dies a fora de casa (vàrem marxar el dimecres al matí i tornàvem el divendres a la tarda).
  • Millorar l'autonomia personal
  • Observar i conèixer entorns diferents als habituals
  • Conèixer el parc natural del Cadí-Moixeró
  • Identificar carenes i muntanyes
  • Fer una caminada de gran recorregut valorant l'esforç per arribar al destí, passant per diferents indrets amb característiques diverses (camins de carro, pobles petits, travessant rierols)

Durant els dies que vam estar de colònies vam poder gaudir de tot l'entorn de la casa que tenia uns espais exteriors molt amplis i ben cuidats. Tenia marges amb herba i terra per poder pujar i baixar dret, assegut i rodolant, un prat amb herba, un camp de futbol, una cistella de bàsquet amb pista pavimentada,i al voltat de la casa hi havia cavalls pasturant. També a prop hi passava la riera Ridolaina.

El dijous vam fer una travessa d'11 Km. Marxàvem a 2/4 d'11 del matí i arribàvem a les 5 de la tarda a la casa. Vam passar per el poble de Santa Eugènia de Nerellà. El campanar d'aquest poble puja inclinat, sembla que s'hagi de tombar, després ens vàrem enfilar cap a Oliu i Nas, la pujada va ser forta però tothom ho va fer. Més endavant vam trobar un arbre vermuter que tenia fuets, olives i fruits secs. Al costat de l'arbre hi vam fer el vermut i també hi vam dinar. El dinar ens el van preparar a la casa de colònies, eren entrepans, poma i aigua. Després de jugar una estona per aquest tros vam baixar per un sender molt estret i inclinat, gairebé a baix vam haver de travessar una riera: l'aigua estava fredíssima. Algú va caure a l'aigua, algú altre li van caure els mitjons i a un altre les sabates. Un tros més enllà vam trobar un altre cop la riera i també la vam travessar descalços: l'aigua no s'havia escalfat. Uns quants metres més enllà davant nostre apareixia una altra vegada la riera, però era més ampla i una mica més fonda, aleshores es va optar per buscar un camí on no ens haguéssim de tornar a mullar els peus. Finalment vam arribar a la casa.
Tothom estava molt cansat, però després de reposar una mica i un bon berenar, les piles es van carregar i tots els nens i nenes es van posar a jugar
Durant la caminada vam poder veure els cims del Cadí molt nevats, el paisatge va ser espectacular!!!

La primera nit vam fer observació del cel amb dos telescopis, en un hi podíem veure la lluna, i en l'altre saturn. També vam observar algunes constel·lacions a ull nu.
Les dues nits vam fer jocs de nit pels voltants de la casa.
El divendres, el dia de la tornada tothom estava molt satisfet de com havien anat els dies de colònies..  

Podeu veure l'àlbum de fotos al següent enllaç https://picasaweb.google.com/114651292448179268885/ColoniesDeCicleMitjaICicleSuperior?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKTl9O6a-avoIg&feat=directlink